Замразиха - макар и временно, работата по изграждането на два центъра

...
Замразиха - макар и временно, работата по изграждането на два центъра
Коментари Харесай

Замразиха социалните центрове в квартал Съдийски

Замразиха - въпреки и краткотрайно, работата по изграждането на два центъра за обществени услуги на ул. " Стоян Михайловски " 13, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Всякакви дейности се стопират до момента в който не дойде решение по проблема от районното министерство, което се явява ръководещ орган на услугата. Вече е квалифицирано писмо, към него ще бъде приложена и подписката, събрана от над 1000 души против центровете. Два са вероятните разновидности в тази ситуация - или избор на друго място, или Общината да се откаже от двете услуги и да върне безвъзмездното финансиране за тях, изясни зам.-кметът по социална политика Георги Титюков. Тази вечер той застана лице в лице с десетки пловдивчани, събрали се на митинг на място пред терена в квартал " Съдийски ". Семейства, деца, баби и дядовци блокираха улицата, разпънаха транспаранти с прочувствени изявления от рода " Трябва ли да изоставим децата си, с цел да се погрижите за тях ", " Искаме детска ясла, не обществено заведение ", " Тук в неравностойно състояние са децата със родителите ", " Обещахте ни ясла, а получаваме подслон ", " И ние ли да изоставим децата си, с цел да се погрижите за тях ". 

Хората припомниха остаряло заричане на Георги Титюков на това място да бъде построено детско заведение. Той обаче изясни, че след направено проучване е станало ясно, че поради в този момент настоящите наредби и условията за повърхност детска градина няма по какъв начин да бъде построена. 

За край Георги Титюков обеща, че общинските съветници от " Кауза Пловдив " при правене на бюджета за идната година ще предложат заделяне на средства за детска градина или ясла. За край жителите на квартала приветстваха предлагането на Титюков.

Всичко по тематиката - четете ТУК!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР